Made By 020

MADE BY 020 | De juiste mensen kennen, daar kom je verder mee. ‘Netwerken’ lijkt het sleutelwoord van deze tijd, maar voor veel mbo’ers is het nog een vaag begrip. Om de talenten, creativiteit en vindingrijkheid van mbo-studenten beter te benutten, ontwikkelden Diversion en Vandejong in opdracht van de gemeente Amsterdam het leiderschapsprogramma Made By 020. Het Amsterdamse netwerk van bedrijven en ambitieuze mbo-studenten die samenwerken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Bron: http://www.diversion.nl/cases/made-by-020/

Mijn ervaring

Ik heb voor 3 maanden mee gedaan aan dit project. Ik wilde meedoen omdat ik graag wilde leren netwerken en nieuwe mensen wilde ontmoeten. Tijdens dit project heb ik dan ook workshops gehad in cv’s maken, LinkedIn profiel maken en jezelf presenteren.

Maar het belangrijkste was dat we een challenge kregen waar we mee aan de slag gingen. Onze challenge was ‘De energierekening van de bewoners van Amsterdam is te hoog, wat kunnen we er aan doen om de energie rekening naar beneden te halen.’  Na een avond brainstormen en een avond met wooncorporaties te hebben gesproken is er  een concreet plan gemaakt om uit te voeren.

Het plan

Ons plan is om de volwassenen te bereiken via de kinderen, we gaan langs basisscholen om daar presentaties te geven over energieverbruik en energie verspilling. De kinderen krijgen een huiswerkopdracht en een folder mee naar huis zodat de ouders kunnen zien wat de kinderen hebben geleerd en gaan letten op hoeveel energie ze eigenlijk gebruiken. De leraar moet na de presentatie zelf nog op het onderwerp terug komen tijdens het bespreken van de huiswerkopdracht.

Mijn aandeel in dit project was de vormgeving van de folder, deze kun je terug vinden in mijn portofolio.